March 7, 2009

ΚΟΥΤΣΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Για το σοσιαλισμό

Θα ήθελα να γράψω στο «Ριζοσπάστη» για το 18ο Συνέδριο αυτό το κείμενο για την ανατροπή του Σοσιαλισμού. Η ηγεσία μας λέει ότι η ανατροπή άρχισε από το 20ό Συνέδριο. Νομίζω κάνει λάθος, επειδή είμαι επαναπατρισμένος από τη ΣΕ. Πρώτα θα γράψω για τον Στάλιν.

Κυβέρνησε 30 χρόνια, νίκησε το χιτλερισμό, βοήθησε την Κίνα και έχει μια Λαϊκή Δημοκρατία και όταν πέθανε, όλη η ΣΕ είχε πένθος. Μετά ανέλαβε ο Χρουστσιόφ για 10 χρόνια. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς η ηγεσία μας λέει ότι άρχισε η ανατροπή επί Χρουστσιόφ. Πώς βγάλατε το συμπέρασμα αυτό; Ας δούμε την Ιστορία.

Οταν ανέλαβε στην εξουσία, αμέσως ανέβασε το μισθό από 70 ρούβλια, τα έκανε 170 ρούβλια ή αργότερα όσοι δεν έπαιρναν σύνταξη επί Χρουστσιόφ παίρνουν σύνταξη. Το 1956 αν δεν ήταν ο Χρουστσιόφ η Ουγγαρία θα ήταν Γερμανία, η Κούβα, αν δεν ήταν ο Χρουστσιόφ δε θα υπήρχε. Βοήθησε το Βιετνάμ, την Κορέα. Πρώτος κοσμοναύτης ο Γκαγκάριν, δεύτερη η Τερεσκόβα. Ηρθε στην Τασκένδη, πήγε στην ερημιά που δουλεύαμε τα έργα, βάζαμε σωλήνες 50 πόντους φάρδος για να ποτίσουμε τον κάμπο, να βγάλουμε βαμβάκι και μας είπε ότι η ΣΕ έχει σίδηρο να τους κάνετε 2 μέτρα φάρδος να ποτίζεται όλη η ερημιά. Από 700 χιλιάδες τόνους τους έκανε 13 εκατομμύρια τόνους βαμβάκι. Στην Τασκένδη έγινε σεισμός και σε 3 χρόνια ανοικοδομήθηκε με όλα τα μέσα. Σε όλη την πόλη έγινε μετρό της γης, θέατρα, πάρκα, μπαλέτα, τσίρκα, αεροδρόμια. Στην ερημιά έγιναν 7 πόλεις, τα ποτάμια έγιναν θάλασσα και πολλά πάρκα με όλα τα σύγχρονα μέσα κλπ. Πήγε στην Αμερική, συνάντησε τον Κένεντι, συμφώνησαν να τα λύσουν ειρηνικά οι λαοί. Τότε ο Χρουστσιόφ είπε ότι σε 20 χρόνια η ανθρωπότητα θα είναι στο Σοσιαλισμό. Ομως, τον έφαγαν τον Κένεντι, τον εκτέλεσαν.

Τα έγραψα αυτά, γιατί δεν πιστεύω ότι επί Χρουστιόφ έγινε η ανατροπή. Ολα τα έργα έγιναν επί Χρουστσιόφ. Ανέλαβε για 20 χρόνια ο Μπρέζνιεφ το κράτος. Το ΚΚΣΕ, όταν έγιναν τα γεγονότα στην Τσεχοσλοβακία, πήρε μέρος και βοήθησε να μη γίνει καπιταλισμός. Μετά ανέλαβε στην εξουσία ο Αντρόποφ για 1 χρόνο, τον έφαγαν για να μπει ο Γκορμπατσόφ στην εξουσία, ο προδότης, πράκτορας των Αμερικάνων. Την περεστρόικα. Η γενιά μας τον υποστήριξε τον Γκορμπατσόφ.

Κατηγορούσαν στο παρελθόν τη ΣΕ. Εκαναν συνέλευση, συγκέντρωση υπέρ του Γκορμπατσόφ - περεστρόικα. Οταν έγινε η συνέλευση της ΚΟΒ και μίλησα και είπα ότι ο Γκορμπατσόφ είναι πράκτορας των Αμερικάνων και προδότης, μου είπαν ότι είμαι τρελός. Τους απάντησα ότι είμαι τρελός για το Κόμμα.

Πώς μπόρεσε η ηγεσία μας να κατηγορήσει τη ΣΕ, ότι δεν υπήρχε Σοσιαλισμός; Εζησα 30 χρόνια στη ΣΕ. Ολοι είχαν ίσα δικαιώματα, δεν υπήρχε ούτε ένας άνεργος. Δωρεάν Παιδεία, νοσοκομεία, τα φαρμακεία, όλα δωρεάν. Παιδικοί σταθμό δωρεάν. Στα πανεπιστήμια έπαιρναν μισθό, δεν υπήρχαν ναρκωτικά κλπ. Με ένα μεροκάματο πλήρωνα το νοίκι, φως, ρεύμα και καλοριφέρ. Ηταν πρώτη δύναμη στον κόσμο. Καλά, η ηγεσία πώς μπόρεσε να πει ότι στη ΣΕ δεν υπήρχε Σοσιαλισμός; Τους γέλασε η περεστρόικα, αργά το κατάλαβαν ότι τους γέλασε ο Γκορμπατσόφ, ο προδότης, πράκτορας των Αμερικάνων.

Κουτσιανόπουλος Κωνσταντίνος
ΚΟΒ Αγίας Μαρίνας, Ηλιούπολη

Ριζοσπάστης - 13 Φεβρουαρίου 2009