February 22, 2009

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΗΛΙΑΣ - Μερικές σκέψεις

Σύντροφοι, ενόψει του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και των 90χρονων του Κόμματος και μετά από 65 χρόνια κομματική ζωή, θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

Αισθάνομαι περήφανος τώρα στα γηρατειά (94 χρονών), που υπήρξα και υπάρχω μέλος ενός από τα ηρωικότερα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου. Παρά τις δοκιμασίες που περάσαμε, το κόμμα στέκεται όρθιο χάρις στη σωστή του Μαρξιστική πολιτική. Σύντροφοι, το σώμα μου τώρα στα γηρατειά δε με βοηθά για ενεργό δράση, αλλά το πνεύμα βρίσκεται συνεχώς μαζί σας.

Η γραμμή που ακολουθεί το Κόμμα τα τελευταία χρόνια βρίσκω πως είναι απόλυτα σωστή. Αντιλαμβάνομαι την πολυπλοκότητα των γεγονότων, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Κόμμα.

Αισθάνομαι περήφανος για τα νιάτα της Ελλάδας, τους νέους συντρόφους που αντιμετωπίζουν με θάρρος και αποφασιστικότητα οποιαδήποτε πρόκληση.

Ομως, σύντροφοι, κατά τη γνώμη μου πρέπει το Κόμμα να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στον επικοινωνιακό του λόγο.

Υπάρχουν αρκετά στελέχη ικανά στον επικοινωνιακό τομέα, βεβαίως χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερο βάρος στον «902» και «Ριζοσπάστη».

Θα πρέπει να επικοινωνούμε σε γλώσσα πιο στρωτή για να γίνεται κατανοητή από το λαό.

Να απαντούμε συνοπτικά στις ερωτήσεις και στις θέσεις μας, δε χρειάζεται να απεραντολογούμε. Εχω τη γνώμη τα στελέχη που ασχολούνται με το θέμα επικοινωνίας να το δουν πιο προσεχτικά αυτό το θέμα.

Σύντροφοι, τα στελέχη μας να μελετούν τον τρόπο που δίνουν συνεντεύξεις. Οι απαντήσεις να 'ναι κοφτές, συνεκτικές και έντονα τονισμένες.

Να δώσουμε μεγαλύτερη βάση στον «902» πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Θα 'θελα να παρακαλέσω τους άξιους συνεργάτες του «902» - «Ριζοσπάστη» να 'χουν υπόψη τους ότι απευθύνονται σε απλούς οπαδούς, φίλους, με λίγες γραμματικές γνώσεις.

Θα 'θελα να απευθύνω στους ΚΝίτες και στους παλαιότερους συντρόφους να διαβάζουν τον «Ριζοσπάστη» ανελλιπώς. Είναι απογοητευτικό να 'χουμε τόσο μικρή κυκλοφορία της εφημερίδας μας. Να προσπαθούν όσο γίνεται περισσότερο να διαβάζουν και να μορφώνονται, να 'ναι ήρεμοι στις συζητήσεις τους και να μην ερεθίζονται.

Σύντροφοι, ο μορφωμένος σύντροφος και επικοινωνιακός είναι απόκτημα για το Κόμμα μας. Αυτές είναι οι σκέψεις ενός υπερήλικου συντρόφου.

Ηλίας Παπαδογιάννης
ΚΟΒ Πελαννας (Σπάρτης), χωριό Λογγανικός (Λακωνίας)

Ριζοσπάστης - 27 Ιανουαρίου 2009