February 28, 2009

ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ, ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ - Μια πρόταση μόνο

Σύντροφε «Ρίζο» για το 18ο Συνέδριο, που γίνεται από 18 έως 22 Φλεβάρη 2009, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας εύχομαι πλήρη επιτυχία και είμαι σίγουρος γι' αυτό.
Εχω μια πρόταση μόνο να κάνω. Είμαι Αντιστασιακός. Δεκαπέντε ετών, το 1942, μπήκα αμέσως στο νόημα του αγώνα και πήρα ενεργό μέρος μέσα από τις Εθνικοαπελευθερωτικές Οργανώσεις ΕΑΜ, ΕΠΟΝ, εφεδρειών του ΕΛΑΣ.
Τούτο διότι γνώριζα πρόσφατα από το Δημοτικό Σχολείο τη Νεότερη Ελληνική Ιστορία του 1821 με τα θούρια του Ρήγα Φεραίου. Θαύμασα και θαυμάζω και δε θα ξεχάσω ποτέ τα μεγάλα επιτεύγματα της Λαϊκής Εξουσίας με την κυβέρνηση του ΕΑΜ, ΠΕΕΑ 1943-1944. Τη Λαϊκή Αυτοδιοίκηση, Λαϊκή Δικαιοσύνη που έμαθε στον ελληνικό λαό να σέβεται την περιουσία των συνανθρώπων και που κόπηκε η κλεψιά ως διά μαγείας. Τούτο με τη σωστή καθοδήγηση και με την εφαρμογή σωστά και δίκαια των νόμων του κράτους και τη σωστή καθοδήγηση από τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.
Αυτήν την πρόταση θέλω να κάνω και απευθύνομαι στην καθοδήγηση του Κόμματός μας, να προβάλει παντού αυτό το μεγάλο πατριωτικό έργο του ΕΑΜ, που είναι έργο του ιστορικού και ηρωικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, έργο των θαρραλέων αγωνιστών κομμουνιστών.
Γκανάτσιος Δημοσθένης
Αντιστασιακός, Αντιπρόεδρος Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Ελασσόνας
Ριζοσπάστης - 30 Ιανουαρίου 2009